International Breakfast. 2014.

Un año más, el Departamento de Inglés organizó una interesante actividad para conocer países y culturas a través de la gastronomía. Este “International Breakfast” fue desarrollado el 27 de octubre por el alumnado de 3º de ESO. Todo empezó cuando las profesoras de inglés explicaron en clase un tema relacionado con las comidas típicas de distintos lugares.

Quisieron aprender más vocabulario y ampliar su visión global del mundo. Así, aportaron recetas caseras, con las que posteriormente van a elaborar un “recetario viajero” para llevar a casa, practicar y aprender.

Las recetas de postres pasaron a la práctica y fueron degustadas por los alumnos participantes e invitados.
Una forma muy dulce de aprender. ¡Buen provecho!

 

On 27th October a very delicious breakfast was produced, served and enjoyed afterwards, by the students of 3ºESO.”It all started because we had been dealing with food as part of our syllabus for the class and so as to broaden their command of vocabulary. After everyone had presented their projects on typical recipes from around the world on Power Point , we decided to bake the cakes so that they could be shared and enjoyed by everyone” -the teachers said-A little cookery book with the recipes will be printed out for everyone so that the recipes can be tried at home as well. Meanwhile, ”a lovely cup of tea” was served to them, along with some shortbread and gingerbread men. Everything went really smooth and thoroughly enjoyed. We would like to congratulate everybody for such excellent team work.